Mořská okurka s pažitkovým olejem a polentovou kaší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 34 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 21.6 mg
- Draslík 108 mg
- Vláknina 2039.5 mg
- Vitamín A 2039.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1243.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pažitkový olej připravíme smícháním olivového oleje s na jemno rozsekanou pažitkou, solí a pepřem. Necháme odležet min. 4 hodiny.
-
2
Máslo rozehřejeme v kastrolu, necháme na něm zesklovatět na jemno pokrájenou cibuli. Poté přilijeme mléko, přivedeme k varu. Vmícháme polentu a metličkou šleháme do zhoustnutí. Ochutíme solí i pepřem.
-
3
Rybí filé osolíme, opepříme a potřeme olejem. Na rozpáleném grilu nebo dřevěném uhlí grilujeme do měkka.
-
4
Polentovou kaši rozdělíme na talíře, položíme na ni rybu a pokapeme pažitkovým olejem. Dozdobíme lístky rokety a podáváme.