Jáhlové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jáhly - loupané proso
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 144 mg
  • Vláknina 10799 mg
  • Vitamín A 10799 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 777.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Mléko přivedeme k varu, osolíme a vsypeme jáhly. Za stálého míchání uvaříme kaši, vmícháme hrubou mouku a ještě krátce povaříme.

  • 3

    Z kaše vykrajujeme lžičkou noky, které obalíme v nasekaném kopru (nebo petrželce).

  • 4

    Podáváme jako přílohu k zeleninovým salátům.

Komentáře k receptu