Pikantní kukuřičný chléb
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka pšeničná hrubá
- 150 g Mouka kukuřičná
- 125 g Sýr Čedar
- 150 ml Mléko - podmáslí
- 150 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Cukr krystal
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Chilli papričky - vločky
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 14 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 112.2 mg
- Draslík 270.9 mg
- Vláknina 2510 mg
- Vitamín A 2510 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ušleháme vejce, podmáslí a mléko. Ve druhé míse smícháme obě mouky, přidáme cukr a sůl, poté zalijeme ušlehanou směsí. Pořádně promícháme, dokud se nevytvoří vlhké těsto.
-
2
Nyní nastrouháme sýr. Papričky zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kousky. Spolu se sýrem je dáme do těsta, které opět pořádně promícháme.
-
3
Těsto následně přendáme do olejem vymazané formy na chléb a pečeme zhruba 35 minut při 220 stupních Celsia.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář