Jáhlové knedlíky
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Brambory
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 l Mléko polotučné
- 2 l Voda pitná
- 0.25 kg Jáhly - loupané proso
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Krupice dětská
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 12 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 141.2 mg
- Draslík 491.5 mg
- Vláknina 14649 mg
- Vitamín A 14649 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Spaříme jáhly, scedíme a v mléce uvaříme doměkka a osladíme.
-
2
4 brambory uvaříme a nastrouháme, přidáme jáhly, 2 žloutky, lžíci másla a hrubou mouku s dětskou krupicí.
-
3
Vyšlehaný sníh ze dvou bílků vmícháme a tvoříme knedlíčky, které vaříme v osolené vodě.