Knedlíky vařené v hrnečku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 4 g
- Sodík 52 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 42.9 mg
- Draslík 13 mg
- Vláknina 623 mg
- Vitamín A 623 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku odměřenou v hrnku (objem 400 ml) se solí, vlijeme vlažné mléko (také jeden hrnek) s rozšlehaným žloutkem a promícháme. Z bílku ušleháme pevný sníh. Ten vmícháme do těsta, nakonec přimícháme na kostičky nakrájený rohlík.
-
2
Do dvou hrnků (každý o objemu 400 ml) vymazaných změklým máslem rozdělíme připravené těsto a hrnky vložíme do takového množství vroucí vody, aby hrnky byly ponořené do poloviny. Knedlíky v hrncích vaříme na středním plameni zhruba půl hodiny.
-
3
Hotové knedlíky v hrnku uvolníme od stěny obkroužením ostrým nožem, knedlíky opatrně vyklopíme a na plátky nakrájíme nití.