Kefírové palačinky s jablky
Suroviny
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Solamyl - bramborový škrob
- 70 ml Mléko kefírové
- 130 ml Mléko polotučné
- 3 ks Jablka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Jablko granátové
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Skořice mletá
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 0.12 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Calvados
- 1 polévková lžíce Minerální voda perlivá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 3 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 64.6 mg
- Draslík 181 mg
- Vláknina 6547.3 mg
- Vitamín A 6547.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Solamyl, hladkou mouku, vejce, špetku soli, lžičku cukru, kefír, mléko a minerálku zpracujeme šlehačem na hladké lité těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 5 minut stát.
-
2
Na pánvi na 2 lžících oleje usmažíme z těsta postupně 4 palačinky.
-
3
Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Z granátových jablek vybereme zrníčka.
-
4
Kostičky jablek a zrníčka granátových jablek osmahneme na zbylém oleji. Posypeme zbylým cukrem, skořicí a zalijeme calvadosem.
-
5
Palačinky naplníme připravenou směsí, poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme.