Pošírovaný rejnok s citronovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hořčice
  • 500 g Rejnok křídlo
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Tabasco
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Mango
  • 20 g Med včelí
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 200 ml Olej olivový
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 609 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 184 mg
  • Vláknina 3712.5 mg
  • Vitamín A 3712.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánví přivedeme k varu mléko nebo vývar, osolíme, opepříme a při střední teplotě vaříme asi 5 minut. Poté vložíme rybu a bez pokličky pošírujeme 8-10 minut. Tekutina se nesmí vařit! Poté rybu opatrně vyjmeme a necháme 10 minut okapat na mřížce.

  • 2

    Mango oloupeme a nakrájíme na nudličky. V misce rozmícháme med, hořčici a citronovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem a případně tabascem. Za stálého šlehání přiléváme olej, jako při výrobě majonézy. Do emulze pak vmícháme petrželku.

  • 3

    Rybu naservírujeme na podnos, přelijeme medovou emulzí a doplníme nudličkami manga.

Komentáře k receptu