Pošírovaný rejnok s citronovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 57 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 184 mg
- Vláknina 3712.5 mg
- Vitamín A 3712.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hluboké pánví přivedeme k varu mléko nebo vývar, osolíme, opepříme a při střední teplotě vaříme asi 5 minut. Poté vložíme rybu a bez pokličky pošírujeme 8-10 minut. Tekutina se nesmí vařit! Poté rybu opatrně vyjmeme a necháme 10 minut okapat na mřížce.
-
2
Mango oloupeme a nakrájíme na nudličky. V misce rozmícháme med, hořčici a citronovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem a případně tabascem. Za stálého šlehání přiléváme olej, jako při výrobě majonézy. Do emulze pak vmícháme petrželku.
-
3
Rybu naservírujeme na podnos, přelijeme medovou emulzí a doplníme nudličkami manga.