Makové opékance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1022 kcal
- Sacharidy 224 g
- Tuky 10 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 169 g
- Cholesterol 15.7 mg
- Draslík 142.7 mg
- Vláknina 7333.3 mg
- Vitamín A 7333.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do malého množství vlažného mléka s cukrem rozdrobíme droždí a necháme přikryté chvíli stát. Kvásek s vlažným mlékem pak přidáme do mouky se solí a vypracujeme středně tuhé těsto. Necháme krátce vykynout, poté z těsta vyválíme asi 10 cm dlouhé válečky. Pokládáme je na tukem vymazaný plech a necháme ještě asi 15 minut kynout. Potom při mírné teplotě pečeme.
-
2
Po upečení válečky rozkrájíme asi na 2 cm dlouhé kousky, vložíme je do misky a zalijeme je vroucím mlékem, posypeme mákem a cukrem.