Rajčatová polévka po indicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 4 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 5.6 mg
- Draslík 250.4 mg
- Vláknina 4290.3 mg
- Vitamín A 4290.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata umístíme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme solí, cukrem, pepřem a kardamomem a nakrájenou cibulí. Necháme vařit cca 20 minut.
-
2
Polévku odložíme bokem a počkáme, než vychladne. Poté ji rozmixujeme a přecedíme.
-
3
Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na jíšku. Jíšku následně vložíme do polévky, aby zhoustla. Přidáme špetku soli a vaříme cca 5 minut. Ihned podáváme.