Bažant na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1099 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 182 mg
- Draslík 860.1 mg
- Vláknina 5840 mg
- Vitamín A 5840 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, osolíme a okmínujeme. Na dno pekáčku poklademe plátky másla, na ně vyskládáme porce bažanta, na každou porci ještě položíme plátek másla, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Pekáček odkryjeme, porce bažanta polijeme máslem z pekáčku, podle potřeby podlijeme troškou vody a dopečeme.
-
2
Porce masa upravíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a podáváme s jablečným kompotem.