Smažený rejnok s kaparovým máslem
Suroviny
- 500 g Rejnok křídlo
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kapary
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 13 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 62.7 mg
- Draslík 4.4 mg
- Vláknina 112.5 mg
- Vitamín A 112.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Každý filet rejnoka rozkrojíme na tři stejné kousky, osolíme a opepříme dle chuti, z obou stran obalíme v mouce, přebytečnou oklepeme.
-
2
Ve velké pánvi rozpálíme olej a polovinu másla. Rybu na něm smažíme přibližně 5 minut po každé straně do zlatova. Vyjmeme a uchováme teplé.
-
3
V pánvi zahřejeme zbyek másla do hněda. Poté za stálého míchání přiléváme ocet a přivedeme k varu. Vmícháme okapané kapary, nahrubo nasekanou petrželku, prohřejeme.
-
4
Maso rozdělíme na talíře, přelijeme kaparovým máslem a ihned podáváme.