Velikonoční sýrová polévka s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Čedar
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Bujón zlatý zeleninový
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • 0.5 polévková lžíce Kerblík
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 0.7 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1130 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 118 mg
  • Draslík 116.7 mg
  • Vláknina 3159.3 mg
  • Vitamín A 3159.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku, řeřichu, kerblík a pažitku omyjeme. Všechny bylinky pokrájíme nadrobno, petrželku odložíme zvlášť do misky. Tvrdý sýr nastrouháme do misky. Rohlíky pokrájíme na kostičky a v pánvi na rozpáleném másle je osmažíme dozlatova. Ke konci přimícháme petrželku a jen pár sekund smažíme společně. Osmažené pečivo odložíme do mísy.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu 1 litr zeleninového bujónu. Pustíme do něj vajíčko, rozmícháme, přidáme sýr, znovu promícháme a odstavíme z plotny.

  • 3

    Polévku nalijeme do talířů a každou porci posypeme směsí bylinek. Na stůl dáme mísu s osmaženými kostičkami rohlíků, každý si je nabere do polévky podle chuti.

Komentáře k receptu