Okoun na pánvi
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 10 g Oregano sušené
- 8 krajíc Veka
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Omáčka pikantní worcesterová
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Pomerančová šťáva
- 500 kg Okoun - filety
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 68571 kcal
- Sacharidy 612 g
- Tuky 263 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 15919 g
- Uhlovodany 595 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 73.7 mg
- Vláknina 1733.3 mg
- Vitamín A 1733.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chilli omáčka: Do uzavírací nádoby /sklenka s víčkem / dáme pomerančovou šťávu, med, olej, worcesterskou omáčku, drobně nasekanou chilli papričku, podle chuti sůl, pepř, sklenici zavíčkujeme, vše dobře rozkvedláme a necháme zatím ve sklenici.
-
2
Česnek oloupeme, prolisujeme, utřeme se solí, pepřem a natřeme na porce nakrájených filetů okouna, které naskládáme na olejem pokapaný plech. Na každý plátek okouna položíme kousek másla.
-
3
Připravené krajíce veky naskládáme k okounovi na plech, pokapeme je olejem, posypeme oreganem a naplněný plech vložíme do nahřáté trouby přibližně na 6-8 minut péct.
-
4
Upečené filety vyndáme z trouby a hned porcujeme na talíře, polijeme je chilli omáčkou, přidáme krajíce pečené veky a nosíme na stůl.