Tagliatelle se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 g Těstoviny Tagliatelle
  • 500 g Sýr Ricotta
  • 3 ml Sůl
  • 30 ml Voda pitná
  • 5 ml Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 850 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 721 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 93.3 mg
  • Draslík 147.2 mg
  • Vláknina 7020 mg
  • Vitamín A 7020 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci vaříme tagliatelle 10 minut, dokud nejsou měkké. Přidáme špetku soli. Tagliatelle vyjmeme a necháme dobře okapat.

  • 2

    V malé misce smícháme nastrouhaný sýr ricottu a 30 ml (2 lžíce) vařící vody společně s muškátovým oříškem a solí. Směs mícháme, dokud nemá krémovitou strukturu.

  • 3

    Máslem vymažeme zapékací mísu a vyskládáme ji vrstvami tagliatelle. Následně polijeme vrstvou sýrové omáčky a tento proces nadále střídáme. Zakončíme poslední vrstvou sýrové omáčky a pokryjeme stroužky másla.

  • 4

    Do trouby vyhřáté na 180 °C vložíme směs a zapékáme po dobu 30 minut, dokud se sýr nezbarví dozlatova. Podáváme horké.

Komentáře k receptu