Tagliatelle se smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 850 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 36 g
- Sodík 721 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 93.3 mg
- Draslík 147.2 mg
- Vláknina 7020 mg
- Vitamín A 7020 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci vaříme tagliatelle 10 minut, dokud nejsou měkké. Přidáme špetku soli. Tagliatelle vyjmeme a necháme dobře okapat.
-
2
V malé misce smícháme nastrouhaný sýr ricottu a 30 ml (2 lžíce) vařící vody společně s muškátovým oříškem a solí. Směs mícháme, dokud nemá krémovitou strukturu.
-
3
Máslem vymažeme zapékací mísu a vyskládáme ji vrstvami tagliatelle. Následně polijeme vrstvou sýrové omáčky a tento proces nadále střídáme. Zakončíme poslední vrstvou sýrové omáčky a pokryjeme stroužky másla.
-
4
Do trouby vyhřáté na 180 °C vložíme směs a zapékáme po dobu 30 minut, dokud se sýr nezbarví dozlatova. Podáváme horké.