Bílá cibulová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 572 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 52 mg
- Draslík 69.5 mg
- Vláknina 1020 mg
- Vitamín A 1020 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 111.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli si nakrájíme nadrobno. V polovině dávky smetany si rozmícháme mouku.
-
2
Na pánvi si rozpustíme máslo a na něm necháme zesklovatět cibuli, zalijeme vývarem a povaříme. Rozmixujeme ručním mixérem a zalijeme polovinou smetany, ve které je rozmíchaná mouka. Za stálého míchání povaříme a zředíme zbytkem smetany. Podle chuti dosolíme.