Kuřecí plátky pod hermelínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 100 g Anglická slanina
  • 100 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 0.67 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 111 mg
  • Draslík 459.5 mg
  • Vláknina 889.8 mg
  • Vitamín A 889.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme a medailonky. Maso dle chuti opepříme a osolíme.

  • 2

    Potom na kostičky nakrájíme anglickou slaninu, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a vše přidáme k masu.

  • 3

    Tuto směs zalijeme pivem, řádně zamícháme a necháme v chladu uležet.

  • 4

    Na rozehřátém oleji osmažíme směs doměkka a potom dáme stranou pánve.

  • 5

    Sýry rozkrojíme po obvodu na polovinu, měkkou část zevnitř vyškrabeme. Hermelíny bez měkkého vnitřku opatrně na šťávě osmahneme. Vyndáme z pánve ven.

  • 6

    Jako další na výpeku roztavíme vydlabanou hmotu z hermelínů a můžeme přidat trošku mléka.

  • 7

    Potom plníme hermelíny tak, že do nich vložíme masovou směs, kterou polijeme rozpuštěnou sýrovou omáčkou a přiklopíme druhou polovinou hermelínu. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu