Kuřecí plátky pod hermelínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 27 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 111 mg
- Draslík 459.5 mg
- Vláknina 889.8 mg
- Vitamín A 889.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme a medailonky. Maso dle chuti opepříme a osolíme.
-
2
Potom na kostičky nakrájíme anglickou slaninu, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a vše přidáme k masu.
-
3
Tuto směs zalijeme pivem, řádně zamícháme a necháme v chladu uležet.
-
4
Na rozehřátém oleji osmažíme směs doměkka a potom dáme stranou pánve.
-
5
Sýry rozkrojíme po obvodu na polovinu, měkkou část zevnitř vyškrabeme. Hermelíny bez měkkého vnitřku opatrně na šťávě osmahneme. Vyndáme z pánve ven.
-
6
Jako další na výpeku roztavíme vydlabanou hmotu z hermelínů a můžeme přidat trošku mléka.
-
7
Potom plníme hermelíny tak, že do nich vložíme masovou směs, kterou polijeme rozpuštěnou sýrovou omáčkou a přiklopíme druhou polovinou hermelínu. Podáváme teplé.