Trdelníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 30 g Švestky sušené
  • 20 g Cukr moučkový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 74.8 mg
  • Draslík 147.3 mg
  • Vláknina 3020 mg
  • Vitamín A 3020 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme vlažné mléko, cukr a droždí, necháme vzejít, přidáme žloutek, vejce, rozpuštěné máslo nebo sádlo, sůl a mouku.

  • 2

    Vypracujeme těsto a necháme vykynout.

  • 3

    Vyválíme placku, posypeme přísadou dle chuti, např.strouhaným perníkem nebo sekanými fíky a zakapeme máslem.

  • 4

    Posypané těsto lehce stlačíme válečkem a nakrájíme na proužky asi 2 cm široké a 4 cm dlouhé. Proužky navineme na plechové trubičky a pečeme dorůžova.

Komentáře k receptu