Vařený chřest s máslem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Chřest bílý
  • 20 g Sůl
  • 100 g Strouhanka
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 850 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 313.2 mg
  • Vláknina 6780 mg
  • Vitamín A 6780 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté spodní části a stonky svážeme do svazečků. Chřest uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka.

  • 2

    Při podávání horký chřest urovnáme na talíř, posypeme prosátou strouhankou osmaženou na polovině másla a přelijeme zbylým rozpuštěným máslem.

  • 3

    V průběhu podávání uchováváme chřest v nálevu, ve kterém se vařil.

Komentáře k receptu