Vařený chřest s máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 13 g
- Sodík 850 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 313.2 mg
- Vláknina 6780 mg
- Vitamín A 6780 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté spodní části a stonky svážeme do svazečků. Chřest uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka.
-
2
Při podávání horký chřest urovnáme na talíř, posypeme prosátou strouhankou osmaženou na polovině másla a přelijeme zbylým rozpuštěným máslem.
-
3
V průběhu podávání uchováváme chřest v nálevu, ve kterém se vařil.