Dvoubarevná srdíčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 6 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 15.4 mg
- Draslík 27.3 mg
- Vláknina 968.4 mg
- Vitamín A 968.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Mouku smícháme s máslem, mlékem, práškem do pečiva, vejcem a 150 g cukru. Zpracujeme v mixéru. Z poloviny těsta utvoříme kouli, dáme ji na 2 hodiny do lednice.
-
2
Do zbytku těsta přimícháme čokoládu, vytvoříme kouli, uložíme ji rovněž na 2 hodiny do lednice.
-
3
Světlé těsto vyválíme na plát silný 3 mm, tvořítkem velkým 8 cm vykrajujeme srdíčka. Přendáme na plech s pečicím papírem, dále od sebe. Stejným způsobem zpracujeme čokoládové těsto, přendáme na druhý plech, necháme asi 20 minut v chladu.
-
4
Malým tvořítkem vykrojíme nejmenší srdíčko uprostřed každého srdíčka. Prostředním srdíčkem o velikosti 5 cm vykrájíme střední srdíčka a přendáme střední srdíčka ze světlého těsta do největšího čokoládového srdíčka a naopak. Nejmenší srdíčka (2,5 cm) umístíme do středu, vždy naopak, světlé do tmavého a tmavé do světlého.
-
5
Posypeme cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 10 minut. Necháme vychladnout a uskladníme do zakryté nádoby.