Smažená cuketa se zázvorovým dipem
Suroviny
- 800 g Cuketa
- 100 g Jogurt bílý
- 50 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 3 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 5 g Zázvor mletý
- 400 g Zakysaná smetana
- 50 g Paprika červená
- 3 g Pepř bílý
- 10 g Koriandr čerstvý
- 130 g Arašídy
- 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 57 g
- Sodík 1111 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 124.6 mg
- Draslík 802.6 mg
- Vláknina 11345.5 mg
- Vitamín A 11345.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.1 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Kešu oříšky rozmixujeme a smícháme se strouhaným parmezánem, koriandr nasekáme a vmícháme do sýrové směsi. Vejce ušleháme se solí a pepřem, plátky cukety v něm namočíme, obalíme v sýrové směsi a osmažíme dozlatova na rozpáleném arašídovém oleji.
-
2
Na dip smícháme v misce smetanu, jogurt, prolisovaný česnek, nadrobno nasekanou papriku, mletý zázvor, pepř a sůl a podáváme ke smažené cuketě.