Česnekové labně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 830 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 72 g
- Sodík 836 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 32.5 mg
- Draslík 483.6 mg
- Vláknina 4744.5 mg
- Vitamín A 4744.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse promícháme jogurt se solí a vyklopíme do cedníku vystlaného jemným plátnem nebo gázou a necháme v lednici několik hodin (6) vykapat.
-
2
Do mísy nalijeme olej, přidáme prolisovaný česnek, pepř a citronovou kůru, promícháme a necháme uležet.
-
3
Ciabattu nakrájíme na plátky, nasucho opečeme na pánvi z obou stran a řez pokapeme ochuceným olejem, podáváme jako přílohu na malém talířku.
-
4
Na hluboké talíře vlijeme ochucený olej a na střed rozložíme noky, které vykrojíme z vykapaného jogurtu. Každý talíř ozdobíme lžičkou nakládaných brusinek.