Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Slanina vepřová
- 20 g Zázvor celý
- 30 g Máta
- 250 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.09 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Jehněčí kotlety
- 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 47 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 141.3 mg
- Draslík 606.6 mg
- Vláknina 346.8 mg
- Vitamín A 346.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kotlety umyjeme, nakrájíme na střední plátky, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Pánev pokapeme olejem, vložíme kotlety a z obou stran je opečeme. Poté přidáme máslo, posypeme maso strouhaným zázvorem, pánev vložíme do horké trouby a dopečeme do měkka přibližně 10 minut.
-
2
Omáčka: do mísy vlijeme jogurt, nasekanou mátu, rozsekanou chilli papričku bez semínek, prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, dobře metličkou rozšleháme, podle chuti přisypeme sůl, pepř a promícháme.
-
3
Pečené kotlety vyndáme z trouby, porcujeme na talíře a přilijeme připravenou mátovou omáčku.