Cizrnové míčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Jogurt bílý
  • 800 g Cizrna konzervovaná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 2 ks Cibule
  • 2 hrst Petržel - nať
  • 2 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Pomerančová kůra
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.27 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 3 polévková lžíce Omáčka Tahini
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 9 polévková lžíce Majonéza
  • 6 polévková lžíce Omáčka chilly
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 702 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 425.1 mg
  • Vláknina 15069.7 mg
  • Vitamín A 15069.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmixujeme nebo na masovém mlýnku pomeleme cizrnu s česnekem a cibulí. Přidáme na jemno nasekané bylinky, vmícháme olej, strouhanku, okořeníme a podle chuti dosolíme.

  • 2

    Z hmoty namočenýma rukama formujeme kuličky a smažíme je v rozpáleném oleji. Děrovanou naběračkou míčky vytahujeme z oleje a pokládáme na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk. Napícháme na party párátka. Můžeme podávat s jogurovým nebo chilli dipem.

Komentáře k receptu