Cizrnové míčky
Suroviny
- 250 g Jogurt bílý
- 800 g Cizrna konzervovaná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 2 ks Cibule
- 2 hrst Petržel - nať
- 2 hrst Koriandr čerstvý
- 1 špetka Pomerančová kůra
- 4 stroužek Česnek
- 0.27 dl Olej olivový
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 3 polévková lžíce Omáčka Tahini
- 3 polévková lžíce Kečup
- 9 polévková lžíce Majonéza
- 6 polévková lžíce Omáčka chilly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 14 g
- Sodík 702 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 5.4 mg
- Draslík 425.1 mg
- Vláknina 15069.7 mg
- Vitamín A 15069.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmixujeme nebo na masovém mlýnku pomeleme cizrnu s česnekem a cibulí. Přidáme na jemno nasekané bylinky, vmícháme olej, strouhanku, okořeníme a podle chuti dosolíme.
-
2
Z hmoty namočenýma rukama formujeme kuličky a smažíme je v rozpáleném oleji. Děrovanou naběračkou míčky vytahujeme z oleje a pokládáme na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk. Napícháme na party párátka. Můžeme podávat s jogurovým nebo chilli dipem.