Parfet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Ořechy vlašské
  • 250 g Třešně
  • 50 g Rybíz červený
  • 700 ml Jogurt bílý smetanový
  • 2 ks Broskve
  • 2 ks Meruňky
  • 2 polévková lžíce Med květový-včelpo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 342 mg
  • Vláknina 6528 mg
  • Vitamín A 6528 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 849.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třešně vypeckujeme a rozpůlíme. Broskve a meruňky nakrájíme nadrobno. Vše vložíme do mísy a opatrně promícháme.

  • 2

    Do jiné mísy vložíme třetinu jogurtu, upravíme na ni polovinu smíchaného ovoce. Naneseme další vrstvu jogurtu, zbytek ovoce a poslední vrstvu jogurtu.

  • 3

    Nahrubo namixujeme ořechy a posypeme jimi poslední jogurtovou vrstvu. Dezert pokapeme medem, přikryjeme a vložíme alespoň na hodinu do lednice.

  • 4

    Před podáváním ozdobíme červeným rybízem.

Komentáře k receptu