Jogurtový koláč ze dvou těst
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 29 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 122.1 mg
- Draslík 196.9 mg
- Vláknina 3308.3 mg
- Vitamín A 3308.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jogurt necháme 60 minut okapat na sítě s pruhem propustné látky.
-
2
Hrozinky namočíme do čaje a necháme louhovat.
-
3
Ze 150 g mouky, 75 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru a 1 špetky soli vytvoříme směs, kterou promícháme se 100 g pokrájeného másla. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které vyválíme, přendáme do pečící formy a necháme odpočívat.
-
4
Smícháme 30 g másla, 2 žloutky, 150 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru. Přidáme mléko s rozpuštěnou maizenou, jogurt, ořechy a okapané hrozinky.
-
5
Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který opatrně vmícháme do jogurtového těsta. Celou směs nalijeme na těsto ve formě.
-
6
Pečeme při 220 °C 50 minut.
-
7
Upečený koláč necháme chladnout v troubě. Teprve až zcela vystydlý vyklopíme z formy.