Jogurtový koláč ze dvou těst

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 24 g Cukr vanilka
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 50 g Hrozinky
  • 225 g Cukr moučkový
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 12 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 ml Čaj zelený
  • 250 ml Jogurt bílý
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 122.1 mg
  • Draslík 196.9 mg
  • Vláknina 3308.3 mg
  • Vitamín A 3308.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jogurt necháme 60 minut okapat na sítě s pruhem propustné látky.

  • 2

    Hrozinky namočíme do čaje a necháme louhovat.

  • 3

    Ze 150 g mouky, 75 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru a 1 špetky soli vytvoříme směs, kterou promícháme se 100 g pokrájeného másla. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které vyválíme, přendáme do pečící formy a necháme odpočívat.

  • 4

    Smícháme 30 g másla, 2 žloutky, 150 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru. Přidáme mléko s rozpuštěnou maizenou, jogurt, ořechy a okapané hrozinky.

  • 5

    Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který opatrně vmícháme do jogurtového těsta. Celou směs nalijeme na těsto ve formě.

  • 6

    Pečeme při 220 °C 50 minut.

  • 7

    Upečený koláč necháme chladnout v troubě. Teprve až zcela vystydlý vyklopíme z formy.

Komentáře k receptu