Berek s mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 13 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 80.5 mg
- Draslík 266.3 mg
- Vláknina 4943.5 mg
- Vitamín A 4943.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme na rozpáleném tuku zesklovatět, poté přidáme mleté maso a nadrobno pokrájenou petrželku, papriku a rajče. Směs dobře promícháme a dusíme. Necháme vystydnout.
-
2
Těsto vypracované z 500 g hladké mouky, 200 ml jogurtu, 1 vejce a prášku do pečiva rozválíme na cca 1 cm silný plát. Ten posypeme přichystanou masovou směsí, srolujeme, konce pečlivě založíme, aby náplň nevytekla ven.
-
3
Žloutkem potřenou roládu pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 35 minut.