Polévka z mletého masa a jogurtu
Suroviny
- 70 g Cibule
- 10 g Petržel - nať
- 6 g Paprika mletá sladká
- 250 g Maso mleté - mix
- 10 g Máta
- 60 g Nudle vaječné
- 10 g Protlak rajčatový
- 300 ml Jogurt bílý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 27 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 35.3 mg
- Draslík 280.8 mg
- Vláknina 3230.2 mg
- Vitamín A 3230.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli pokrájíme na drobné kousky, zpěníme na másle a přidáme rajčatový protlak. Poté přilijeme vodu, dobře zamícháme a přivedeme k varu.
-
2
Než se polévka začne vařit, připravíme si mleté maso, které smícháme s nakrájenou petrželkou, solí a pepřem. Z masa tvarujeme kuličky velikosti lískových oříšků, které obalíme v mouce.
-
3
Masové kuličky přidáme do vařícího se vývaru společně s nudlemi a povaříme 10 minut.
-
4
Do odstavené polévky vmícháme jogurt s utřeným česnekem, posypeme nasekanou mátou a přelijeme paprikou zpěněnou na másle.