Polévka z mletého masa a jogurtu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cibule
  • 10 g Petržel - nať
  • 6 g Paprika mletá sladká
  • 250 g Maso mleté - mix
  • 10 g Máta
  • 60 g Nudle vaječné
  • 10 g Protlak rajčatový
  • 300 ml Jogurt bílý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 35.3 mg
  • Draslík 280.8 mg
  • Vláknina 3230.2 mg
  • Vitamín A 3230.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli pokrájíme na drobné kousky, zpěníme na másle a přidáme rajčatový protlak. Poté přilijeme vodu, dobře zamícháme a přivedeme k varu.

  • 2

    Než se polévka začne vařit, připravíme si mleté maso, které smícháme s nakrájenou petrželkou, solí a pepřem. Z masa tvarujeme kuličky velikosti lískových oříšků, které obalíme v mouce.

  • 3

    Masové kuličky přidáme do vařícího se vývaru společně s nudlemi a povaříme 10 minut.

  • 4

    Do odstavené polévky vmícháme jogurt s utřeným česnekem, posypeme nasekanou mátou a přelijeme paprikou zpěněnou na másle.

Komentáře k receptu