Karbanátky z tuňáka s okurkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 19 g
- Sodík 647 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 467.1 mg
- Vláknina 2639.5 mg
- Vitamín A 2639.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a vyjmeme semínka. Nastrouháme nahrubo, vložíme do cedníku, osolíme a promícháme. Asi 15 minut necháme tekutinu z okurky odkapávat do misky.
-
2
Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Tuňáka slijeme, promícháme a dáme ho do misky se strouhankou, plátky cibule, vejcem, majonézou, pepřem a solí. Vše dobře promícháme. Z hmoty tvoříme asi 2 cm silné karbanátky.
-
3
Okapanou okurku propláchneme studenou vodou, necháme znovu vykapat a přebytečnou tekutinu ještě vymačkáme. Okurku promícháme s jogurtem, solí, pepřem a koprem. Zakryjeme a necháme v chladu.
-
4
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj karbanátky a pečeme z každé strany, až lehce zhnědnou.
-
5
Hotové karbanátky dáme na mísu, ozdobíme snítkami kopru a podáváme s okurkovou omáčkou.