Bramboračka francouzská rychlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 12 g
- Sodík 732 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 210.1 mg
- Draslík 429.6 mg
- Vláknina 3101.9 mg
- Vitamín A 3101.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar přivedeme k varu a dáme do něj oloupané a nastrouhané brambory. Vaříme zvolna asi 10 minut.
-
2
Do hotové polévky vmícháme smetanu s rozšlehaným žloutkem, nevaříme, jen prohřejeme.
-
3
Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a před podáváním posypeme petrželkou nebo pažitkou.