Kuřecí maso po indicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1296 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 105.5 mg
- Draslík 491 mg
- Vláknina 4804 mg
- Vitamín A 4804 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa (nebo stehna) omyjeme a nakrájíme přes vlákno na malé, tenčí plátky.
-
2
Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osmahneme, přidáme máslo a kari koření a dobře promícháme. Mírně zaprášíme prosátou moukou, znovu krátce osmahneme, zalijeme smetanou a podusíme.
-
3
Nakonec přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, vše mírně osolíme, podusíme a ochutíme citronovou šťávou.
-
4
Ihned podáváme.