Vdolky s povidly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1319 kcal
- Sacharidy 129 g
- Tuky 81 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 108 g
- Cholesterol 247.6 mg
- Draslík 279.2 mg
- Vláknina 9550 mg
- Vitamín A 9550 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosijeme mouku a uděláme uprostřed důlek.
-
2
Smícháme 4 polévkové lžíce s droždím a 2 lžičkami cukru. Vlijeme do důlku. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.
-
3
Přidáme zbylé mléko a cukr, máslo a rozšlehané žloutky v mléce. Osolíme a vypracujeme řidší těsto.
-
4
Ušleháme z bílků sníh a vmícháme do těsta. Přikryjeme mísu utěrkou a necháme těsto vykynout.
-
5
Na lívanečník vlijeme do každého otvoru lžíci oleje.
-
6
Vlijeme těsto a vdolky smažíme dozlatova po obou stranách. Na ubrousku necháme okapat.
-
7
Hotové vdolky potřeme povidly.
-
8
Teplé posypeme moučkovým cukrem a podáváme.