Banica
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 842 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 36 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 397.8 mg
- Draslík 55.2 mg
- Vláknina 7875 mg
- Vitamín A 7875 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 316.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, vajec, soli a vody vypracujeme tužší těsto a vyválíme z něho osm tenkých placek.
-
2
Placky potřeme rozpuštěným máslem a strouhaným sýrem rozmíchaným se žloutky a svineme vždy každou placku od stran do středu. Z každé placky tak vzniknou dvě roličky proti sobě.
-
3
Připravenou banicu narovnáme na pomaštěný plech, potřeme máslem a v horké troubě upečeme dozlatova.
-
4
Po upečení znovu pomastíme osoleným máslem. Podáváme teplé.