Guláš z kapra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 45 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 391 mg
- Draslík 1012.1 mg
- Vláknina 1777.2 mg
- Vitamín A 1777.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a opečeme na polovině tuku.
-
2
Na zbylém tuku zpěníme nakrájenou cibuli dorůžova, zasypeme paprikou a zalijeme vodou (nebo vývarem). Přidáme kousky kapra, 2 lžíce rajčatového protlaku a dusíme asi 10 minut. Do kysané smetany rozšleháme žloutky a přilijeme do dušeného základu.
-
3
Nádobu přendáme do vodní lázně, aby se guláš nevařil a necháme jej zhoustnout.