Guláš z kapra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 1000 g Kapr obecný
  • 60 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.25 l Voda pitná
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 391 mg
  • Draslík 1012.1 mg
  • Vláknina 1777.2 mg
  • Vitamín A 1777.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a opečeme na polovině tuku.

  • 2

    Na zbylém tuku zpěníme nakrájenou cibuli dorůžova, zasypeme paprikou a zalijeme vodou (nebo vývarem). Přidáme kousky kapra, 2 lžíce rajčatového protlaku a dusíme asi 10 minut. Do kysané smetany rozšleháme žloutky a přilijeme do dušeného základu.

  • 3

    Nádobu přendáme do vodní lázně, aby se guláš nevařil a necháme jej zhoustnout.

Komentáře k receptu