Pařížský sekaný řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 938 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 89 g
- Sodík 231 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 94.3 mg
- Draslík 36.7 mg
- Vláknina 134.3 mg
- Vitamín A 134.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemli nakrájíme na plátky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Po chvíli ji rozmělníme, přidáme mleté maso, bílek, pepř a sůl. Vypracujeme vláčné těsto.
-
2
Z těsta utvoříme 8 tenkých řízků. Namáčíme je v těstíčku připraveném z vejce, 1dl mléka, 1 lžíce oleje, mouky a soli. Řízky ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách dorůžova.