Pařížský sekaný řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Maso mleté - mix
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 938 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 94.3 mg
  • Draslík 36.7 mg
  • Vláknina 134.3 mg
  • Vitamín A 134.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemli nakrájíme na plátky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Po chvíli ji rozmělníme, přidáme mleté maso, bílek, pepř a sůl. Vypracujeme vláčné těsto.

  • 2

    Z těsta utvoříme 8 tenkých řízků. Namáčíme je v těstíčku připraveném z vejce, 1dl mléka, 1 lžíce oleje, mouky a soli. Řízky ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách dorůžova.

Komentáře k receptu