Brambory zapečené s květákem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 29 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 54.6 mg
- Draslík 1543.2 mg
- Vláknina 20459 mg
- Vitamín A 20459 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 146.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na plátky, prosolíme a dáme je na tuk opéci. Trochu je podlijeme a udusíme doměkka.
-
2
Do vymazané zapékací mísy dáváme střídavě plátky brambor a růžičky vařeného květáku. Zalijeme hustou omáčkou připravenou ze světlé jíšky z tuku a mouky. Omáčku zředíme mlékem a trochou vývaru z květáku. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici a 2/3 nastrouhaného sýru. Navrch nasypeme zbylý sýr.
-
3
Dáme do trouby zapéci.