Brambory zapečené s květákem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 30 g Tuk
  • 10 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 54.6 mg
  • Draslík 1543.2 mg
  • Vláknina 20459 mg
  • Vitamín A 20459 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 146.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na plátky, prosolíme a dáme je na tuk opéci. Trochu je podlijeme a udusíme doměkka.

  • 2

    Do vymazané zapékací mísy dáváme střídavě plátky brambor a růžičky vařeného květáku. Zalijeme hustou omáčkou připravenou ze světlé jíšky z tuku a mouky. Omáčku zředíme mlékem a trochou vývaru z květáku. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici a 2/3 nastrouhaného sýru. Navrch nasypeme zbylý sýr.

  • 3

    Dáme do trouby zapéci.

Komentáře k receptu