Zapečené hranolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Šunka dušená
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 80 g Okurka salátová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 kg Bramborové hranolky zmrazené
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 893 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 1211.4 mg
  • Vláknina 12234 mg
  • Vitamín A 12234 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech potřeme olejem.

  • 2

    Šunku nakrájíme na nudličky, sýr nahrubo nastrouháme, petrželku a pažitku najemno nakrájíme. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky, rajčata na měsíčky, okurtku na plátky.

  • 3

    Na plech rozložíme hranolky, osolíme a vložíme do předehřáté trouby.

  • 4

    Když hranolky zrůžoví promícháme je se šunkou, znovu rozložíme, posypeme strouhaným sýrem a zprudka zapečeme, až se sýr rozpustí.

  • 5

    Hranolky rozložíme na talíře, polijeme kečupem, posypeme bylinkami a obložíme nakrájenou zeleninou.

Komentáře k receptu