Zapečené hranolky
Suroviny
- 200 g Šunka dušená
- 200 g Sýr Eidam cihla 40%
- 80 g Okurka salátová
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Paprika zelená
- 1 kg Bramborové hranolky zmrazené
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 28 g
- Sodík 893 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 1211.4 mg
- Vláknina 12234 mg
- Vitamín A 12234 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech potřeme olejem.
-
2
Šunku nakrájíme na nudličky, sýr nahrubo nastrouháme, petrželku a pažitku najemno nakrájíme. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky, rajčata na měsíčky, okurtku na plátky.
-
3
Na plech rozložíme hranolky, osolíme a vložíme do předehřáté trouby.
-
4
Když hranolky zrůžoví promícháme je se šunkou, znovu rozložíme, posypeme strouhaným sýrem a zprudka zapečeme, až se sýr rozpustí.
-
5
Hranolky rozložíme na talíře, polijeme kečupem, posypeme bylinkami a obložíme nakrájenou zeleninou.