Gaskoňské kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 38 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 768.6 mg
- Vláknina 4633.1 mg
- Vitamín A 4633.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, houby na kousky. Vykostěné kotlety lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Kotlety z obou stran osmažíme na rozpáleném sádle. Poté přeložíme na talíř a do výpeku dáme cibuli a lehce zpěníme. Poté přimícháme slaninu, roztavíme, přimícháme houby, poprášíme vegetou, přidáme kotlety, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
-
3
Udušené kotlety vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu, necháme přejít varem a polijeme tím kotlety.