Cukrové motánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 80 g Cukr krupice
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 130.9 mg
  • Draslík 135.6 mg
  • Vláknina 5280 mg
  • Vitamín A 5280 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, větší část mouky se špetkou soli a vše dobře propracujeme. Necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

  • 2

    V míse utřeme máslo se zbylým cukrem a s vejci do pěny. Vmícháme do nakynutého těsta a nakonec zapracujeme zbylou mouku.

  • 3

    Na pomoučněném vále vytvarujeme z těsta motánky tak, že spleteme vždy dva pruhy těsta jako cop. Motánky dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme je chvíli kynout.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 5

    Ještě horké motánky potřeme rozpuštěným máslem a silně posypeme moučkovým cukrem, nebo je můžeme v cukru obalit.

Komentáře k receptu