Sedlácké Fondue
Suroviny
- 450 g Anglická slanina
- 250 g Sýr Eidam cihla 40%
- 200 g Zakysaná smetana
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Chléb konzumní
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 polévková lžíce Vegeta
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1551 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 106 g
- Sodík 1304 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 194.7 mg
- Draslík 508 mg
- Vláknina 2017.5 mg
- Vitamín A 2017.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vymažeme olejem, troubu předehřejeme na 160 °C.
-
2
Z kulatého bochníku chleba odřízneme vršek a vnitřek vydlabeme. Papriky očistíme, zbavíme semínek a drobně nakrájíme, pažitku nasekáme najemno.
-
3
Pokrájenou slaninu na oleji osmažíme, vyjmeme z vysmaženého tuku a necháme vychladnout .
-
4
V míse umícháme tavené sýry se smetanou, přidáme papriku, vychlazenou slaninu, pažitku, pepř a vegetu. Dobře promíchanou směsí naplníme vydlabaný bochník chleba.
-
5
Naplněný chleba položíme na plech, vedle dáme vydlabanou střídku, zakapeme ji olejem ze smažené slaniny a vše dáme do předehřáté trouby.
-
6
Pečeme zhruba dvacet minut.