Veganský nacho dip
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 8 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 0 g
- Sodík 52 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 77.4 mg
- Vláknina 947.8 mg
- Vitamín A 947.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mléko a kukuřičnou mouku. Vaříme 5 minut. Až začne houstnout, přidáme veganský sýr. Snížíme teplotu a povaříme 5 minut. Směs se snažíme co nejvíc rozšlehat, aby v ní nebyly hrudky.
-
2
Osolíme a přidáme papriku a kajenský pepř.
-
3
Přidáme rajče, zbavené semínek a nakrájené na drobounké kostičky. přidáme také jalapenos, nakrájenou na co nejvíce, koriandr i jarní cibulky - vše nakrájené na co nejvíce na drobno.
-
4
Vše pořádně promícháme a podáváme k chipsům nachos nebo jen jako dip k zelenině či k čemukoliv.