Sýrové lívanečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.08 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 169.2 mg
  • Draslík 439 mg
  • Vláknina 3061.5 mg
  • Vitamín A 3061.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky oddělíme od bílků, rozkvedláme žloutky v zakysané smetaně.

  • 2

    Přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva, osolíme, přidáme kmín, lžíci petržele a vymícháme řidší těsto.

  • 3

    Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta.

  • 4

    Těsto lijeme na rozpálenou pánev nebo do lívanečníku v silnější vrstvě.

  • 5

    Horké lívance obalíme v nastrouhaném sýru.

Komentáře k receptu