Krémová křenová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 13 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 351.5 mg
- Vláknina 3237.5 mg
- Vitamín A 3237.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křen oloupeme a nastrouháme najemno.
-
2
V hrnci připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku. Přidáme nastrouhaný křen a krátce podusíme. Postupně přiléváme vývar a za stálého míéchání vaříme 5-15 minut. Delším vařením křen ztrácí ostrost, pokud polévku povaříme jen 5 minut bude mít pikantnější chuť.
-
3
Nakonec vmícháme smetanu a polévku našleháme tyčovým mixerem. POdle chuti osolíme, osladíme a dochutíme citronovou šťávou.
-
4
Ihned podáváme.