Dušené slávky s omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 15 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 62.5 mg
- Draslík 570.1 mg
- Vláknina 2564.8 mg
- Vitamín A 2564.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme olej a přidáme dobře omyté slávky. Krátce je orestujeme.
-
2
Očištěnou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel) nakrájíme na nudličky, oloupanou šalotku nadrobno nasekáme a spolu s česnekem přidáme ke slávkám. Vše znovu krátce restujeme. Po chvíli podlijeme bílým vínem a krátce podusíme. Slávky nedusíme příliš dlouho, hotové jsou ve chvíli, kdy se otevřou. Mušle vyjmeme a přendáme do misky, v níž je budeme servírovat.
-
3
Do hrnce s orestovanou zeleninou přilijeme smetanu, povaříme a zredukujeme na potřebnou hustotu. Osolíme a opepříme podle chuti a nakonec přidáme nasekanou petrželku.