Cheesecaková lízátka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Sýr krémový
  • 100 g Cukr krupice
  • 200 g Čokoláda bílá
  • 5 g Cukrové zdobení
  • 200 g Čokoláda hořká
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Vanilková pasta
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 70.7 mg
  • Vláknina 304.8 mg
  • Vitamín A 304.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 170 °C.

  • 2

    V míse prošleháme nahladko smetanový sýr, cukr, vejce, zakysanou smetanu, vanilkovou pastu, skořici a mouku s kypřicím práškem. Hmotu upravíme do čtvercové otevírací formy 20 x 20 cm, vytřené máslem a vyložené pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 35 - 45 minut do zlatohněda. Hmota můsí být ztuhlá až na malé místo uprostřed. Vyjmeme formu z trouby a necháme vychladnout.

  • 3

    Když je hmota vychladlá, vyjmeme ji z formy a vykrajovacím kolečkem o průměru 3 nebo 4 cm z ní vykrájíme asi 20 koleček. Do koleček zasadíme bílé tyčinky na lízátka. Základy lízátek rozložíme na rovnou podložku - silikonovou a vložíme ji do mrazničky asi na 30 minut, nebo dokud neztuhnou.

  • 4

    Rozehřejeme bílou čokoládu v žáruvzdorné misce postavené na rendlík s vroucí vodou. Vyjmeme polovinu lízátek z mrazničky a do rozehřáté čokolády je namočíme. Posypeme je drobnými barevnými cukrovými kuličkami a na pečicím papíru, nebo silikonové podložce je necháme ztuhnout. Je dobré zdobit lízátka jedno po druhém, protože čokoláda na studeném základu rychle tuhne. Stejný postup zopakujeme s tmavou čokoládou a druhou polovinou lízátek. Před spotřebováním uchováváme lízátka v chladničce.

Komentáře k receptu