Cheesecaková lízátka
Suroviny
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Sýr krémový
- 100 g Cukr krupice
- 200 g Čokoláda bílá
- 5 g Cukrové zdobení
- 200 g Čokoláda hořká
- 150 ml Zakysaná smetana
- 2 kávová lžička Skořice mletá
- 0.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Vanilková pasta
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 13 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 47 mg
- Draslík 70.7 mg
- Vláknina 304.8 mg
- Vitamín A 304.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 170 °C.
-
2
V míse prošleháme nahladko smetanový sýr, cukr, vejce, zakysanou smetanu, vanilkovou pastu, skořici a mouku s kypřicím práškem. Hmotu upravíme do čtvercové otevírací formy 20 x 20 cm, vytřené máslem a vyložené pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 35 - 45 minut do zlatohněda. Hmota můsí být ztuhlá až na malé místo uprostřed. Vyjmeme formu z trouby a necháme vychladnout.
-
3
Když je hmota vychladlá, vyjmeme ji z formy a vykrajovacím kolečkem o průměru 3 nebo 4 cm z ní vykrájíme asi 20 koleček. Do koleček zasadíme bílé tyčinky na lízátka. Základy lízátek rozložíme na rovnou podložku - silikonovou a vložíme ji do mrazničky asi na 30 minut, nebo dokud neztuhnou.
-
4
Rozehřejeme bílou čokoládu v žáruvzdorné misce postavené na rendlík s vroucí vodou. Vyjmeme polovinu lízátek z mrazničky a do rozehřáté čokolády je namočíme. Posypeme je drobnými barevnými cukrovými kuličkami a na pečicím papíru, nebo silikonové podložce je necháme ztuhnout. Je dobré zdobit lízátka jedno po druhém, protože čokoláda na studeném základu rychle tuhne. Stejný postup zopakujeme s tmavou čokoládou a druhou polovinou lízátek. Před spotřebováním uchováváme lízátka v chladničce.