Brownie cheesecake
Suroviny
- 100 g Cukr třtinový
- 100 g Máslo čerstvé
- 110 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Sýr krémový
- 150 g Cukr krupice
- 50 g Ořechy pekanové
- 275 g Čokoláda hořká
- 160 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 1 kávová lžička Vanilková pasta
- 4 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 26 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 112.5 mg
- Draslík 90.4 mg
- Vláknina 1377.5 mg
- Vitamín A 1377.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Začneme přípravou tmavé hmoty - brownies.
-
2
Předehřejeme troubu na 180 °C. 150 gramů tmavé čokolády a 100 gramů másle za stálého míchání rozehřejeme v žáruvzdorné misce, kterou jsme postavili na rendlík s mírně vroucí vodou. Dno misky se nesmí dotýkat vodní hladiny. Po rozehřátí necháme vychladnout.
-
3
Do velké mísy dáme oba druhy cukru ( 100 g krupicového a 100 g tmavého hnědého ), dvě vejce a lžičku vanilkové příchuti. Šleháme, dokud se objem nezdvojnásobí. Správně ušlehaná hmota musí být krémovitá a velmi lehká. Za stálého šlehání do ní zvolna vlijeme vychladlou rozehřátou čokoládu a máslem. Do této hmoty zapracujeme 80 gramů hladké mouky, nadrobno nakrájené pekanové ořechy a vlijeme ji do otevírací dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem.
-
4
A pustíme se do světlé hmoty - cheesecake.
-
5
Dohladka prošleháme smetanový sýr, zakysanou smetanu, 50 gramů krupicového cukru, lžičku vanilkové pasty, dvě vejce a 30 gramů hladké mouky. Nakonec ještě vmícháme 125 gramů na kousky nakrájené tmavé čokolády. Na brownies rozložíme velké lžíce cheesecakové hmoty. Pomocí nože s kulatou špičkou obě vrstvy promícháme tak, abychom vytvořili zajímavé vzory.
-
6
Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 - 45 minut. Na brownies se utvoří kůrka a smetanová hmota ztuhne.
-
7
Před servírováním necháme cheesecake vychladnout.