Perníkové nepečené řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 26 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 23.3 mg
- Draslík 40.4 mg
- Vláknina 119.2 mg
- Vitamín A 119.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 125.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na krém v misce ve vlažné vodě rozmícháme želatinový ztužovač zastudena.
-
2
V míse promícháme creme fraiche, tvaroh, jogurt, citronovou kůru a cukry. Do tvarohové hmoty zašleháme ztužovač.
-
3
Formu vyložíme alobalem a vyložíme v jedné vrstvě polovinou perníku, který jsme nakrájeli na plátky silné 1,5 cm. Perník pokapeme citronovou šťávou, potřeme mlékem a zalijeme polovinou krému. Tu překryjeme zbylými plátky perníku, opět pokapeme citronovou šťávou, potřeme mlékem a zalijeme zbylým krémem.
-
4
Takto připravené řezy necháme v lednici uležet, nejlépe přes noc.