Perníkové nepečené řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 360 g Perník
  • 200 g Créme fraiche
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Voda pitná
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 0.5 balení Želatina
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 23.3 mg
  • Draslík 40.4 mg
  • Vláknina 119.2 mg
  • Vitamín A 119.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 125.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na krém v misce ve vlažné vodě rozmícháme želatinový ztužovač zastudena.

  • 2

    V míse promícháme creme fraiche, tvaroh, jogurt, citronovou kůru a cukry. Do tvarohové hmoty zašleháme ztužovač.

  • 3

    Formu vyložíme alobalem a vyložíme v jedné vrstvě polovinou perníku, který jsme nakrájeli na plátky silné 1,5 cm. Perník pokapeme citronovou šťávou, potřeme mlékem a zalijeme polovinou krému. Tu překryjeme zbylými plátky perníku, opět pokapeme citronovou šťávou, potřeme mlékem a zalijeme zbylým krémem.

  • 4

    Takto připravené řezy necháme v lednici uležet, nejlépe přes noc.

Komentáře k receptu