Bramborové špízy s mrkví a cibulkou
Suroviny
- 250 g Brambory vařené ve slupce
- 150 g Mrkev kořen
- 150 g Pórek
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Olej chilli
- 2 ks Cibulka lahůdková
- 3 špetka Pepř 4 barev
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 4 polévková lžíce Sýr Gran Moravia
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 8 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 450.1 mg
- Vláknina 11888.3 mg
- Vitamín A 11888.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 200°C. Uvařené, středně velké brambory ve slupce oloupeme a pokrájíme na plátky silné asi 7mm. Očištěnou mladou mrkev omyjeme a nakrájíme ji na špalíčky silné přibližně 1.5cm. Mladý pórek a lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky silné 5-7mm.
-
2
Na 3 špejle nebo kovové jehly napíchneme střídavě bramborové plátky, cibuli, mrkev a pórek. Oba plné špízy z každé strany osolíme, ochutíme pepřem a kmínem. Z alobalu si odstřihneme obdélník přibližně velký 50x40cm. Na střed alobalu položíme k sobě zeleninové špízy, pokapeme je olivovým a chilli olejem, každý špíz posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dobře je zabalíme. Položíme je do pekáčku a vložíme do středu trouby. Pečeme je přibližně 30-35 minut.
-
3
Podáváme je teplé jako přílohu, nebo jako hlavní jídlo k večeři.