Hráškovo-smetanový krém s vepřovou šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Hrášek mražený
  • 550 g dušená šunka výběrová 85%masa
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Vegeta
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 26.6 mg
  • Draslík 251.9 mg
  • Vláknina 11185.6 mg
  • Vitamín A 11185.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou petrželku pokrájíme nadrobno. Očištěnou cibuli a česnek pokrájíme na plátky.

  • 2

    V kastrólku na rozehřátém másle zpěníme za stálého míchání cibuli s česnekem. Pak ji zalijeme 350 ml horké vody. Jakmile se začne voda vařit, vložíme do ní promytý mražený hrášek a uvaříme ho doměkka. Vaříme 10-12 minut. Ochutíme ho solí, bílým pepřem. Z uvařeného hrášku odebereme 4 lžíce a odložíme stranou.

  • 3

    Tyčovým mixérem ostatní hrášek i s vodou rozmixujeme dohladka, pak přimícháme smetanu, přidáme na kostičky pokrájenou šunku, přivedeme polévku téměř k varu a podle chuti ji dosolíme. Pak polévku odstavíme z plotny.

  • 4

    Na talíře nalejeme horký hráškový krém, přidáme do něj po 2 lžicích uvařený hrášek, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu