Pomazánka s pikantním tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 240 g Tuňák v oleji
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 1 kávová lžička Máslo bylinkové
  • 1 kávová lžička Česnekové máslo
  • 1 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 6 plátek Chléb celozrnný pšeničný
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 713 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 493.7 mg
  • Vláknina 15078.6 mg
  • Vitamín A 15078.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vyklopíme tuňáka v pikantním feferonkovém oleji, přidáme k němu měkký tvaroh, lžičku bylinkového a česnekového másla, majonézu, drcený kmín, pepř, sůl a tyčovým mixérem tuňáka s tvarohem rozmixujeme dohladka.

  • 2

    Očištěnou jarní cibulku a pažitku omyjeme. Pažitku pokrájíme nadrobno a přimícháme ji do pomazánky. POdle chuti přidáme sůl a případně pár kapek citrónové šťávy. Cibulku nakrájíme na tenká kolečka, která si odložíme do misky.

  • 3

    Čerstvé krajíce chleba natřeme tuňákovou pomazánkou, posypeme je nakrájenou cibulkou a podáváme.

Komentáře k receptu