Pomazánka s pikantním tuňákem
Suroviny
- 240 g Tuňák v oleji
- 250 g Tvaroh jemný
- 1 kávová lžička Máslo bylinkové
- 1 kávová lžička Česnekové máslo
- 1 kávová lžička Citrónová šťáva
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibulka jarní
- 3 špetka Pepř bílý
- 6 plátek Chléb celozrnný pšeničný
- 2 polévková lžíce Majonéza
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 25 g
- Sodík 713 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 493.7 mg
- Vláknina 15078.6 mg
- Vitamín A 15078.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vyklopíme tuňáka v pikantním feferonkovém oleji, přidáme k němu měkký tvaroh, lžičku bylinkového a česnekového másla, majonézu, drcený kmín, pepř, sůl a tyčovým mixérem tuňáka s tvarohem rozmixujeme dohladka.
-
2
Očištěnou jarní cibulku a pažitku omyjeme. Pažitku pokrájíme nadrobno a přimícháme ji do pomazánky. POdle chuti přidáme sůl a případně pár kapek citrónové šťávy. Cibulku nakrájíme na tenká kolečka, která si odložíme do misky.
-
3
Čerstvé krajíce chleba natřeme tuňákovou pomazánkou, posypeme je nakrájenou cibulkou a podáváme.