Vejce v hořčičné omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1022 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 493.1 mg
- Draslík 923.7 mg
- Vláknina 8390 mg
- Vitamín A 8390 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme brambory a vaříme je asi 20 minut ve slupce, v osolené vodě.
-
2
Uvaříme natvrdo vejce a následně je prudce zchladíme vodou.
-
3
Omyjeme a najemno nasekáme pažitku, smícháme s přírodním jogurtem, středně ostrou hořčicí a čerstvým sýrem a rozmícháme do hladké omáčky. Dochutíme nahrubo mletým pepřem a solí, dosladíme sladidlem dle chuti.
-
4
Oloupeme vejce a rozpůlíme.
-
5
Uvařené brambory oloupeme a podáváme na dvou talířích s hořčicovou omáčkou a vejci.